Praktycznie zawsze mam w domu jakieś domowe ciasteczka. Są jak znalazł kiedy wpadnie ktoś niespodziewanie na kawę, można zabrać je ze sobą w podróż, czy pogryźć w biegu.
Ciastka z płatkami owsianymi i suszonymi morelami – przepis:
 130 g masła
 220 g mąki pszennej 
 110 g miodu lipowego
 1 jajko
 100-120 g płatków owsianych 
 100 g suszonych moreli
 pół łyżeczki sody
Masło rozpuszczamy w misce dodajemy jajko, miód i dokładnie mieszamy. Następnie dosypujemy sodę oraz mąkę. Ponownie mieszamy. Na sam koniec dodajemy płatki owsiane i pokrojone w paski morele dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia nakładamy łyżką masę formując spłaszczone kulki. Ciasteczka pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni.

 
					